четвртак, 9. октобар 2014.

Kako ukloniti bradavice u intimnoj regiji

Bradavice mogu da se pojave svuda po telu. Neko ima bradavice na prstima, neko na leđima, a neko na očnim kapcima. Mogu da niknu i na intimnim delovima tela, spolja ili iznutra. Zašto se ustvari bradavice pojave? To su izrasline na koži, koje nastanu zbog toga što je u organizmu virus hpv. Dakle, bradavice su izraštaji virusnog porekla. Koliko su opasne? Pa i nisu opasne, osim što jednostavno smetaju. Vrlo retko bradavice mogu da postanu maligne, uglavnom su to benigne promene. Zbog smetnje koju predstavljaju i bojazni da se ne uvećaju, te prerastu u malignitet, bradavice je najbolje ukloniti. Postoji još problema koji su vezani za bradavice, a to je naročito njihovo virusno poreklo, što znači da se lako prenose. Dakle mogu se preneti nekoj drugoj osobi, partneru. Toliko su zarazne ove male napasti, da mogu da se prenesu i same sebi, sa jednog dela tela, na drugi deo. Zato svakako uklanjanje je najbolji način da ih se rešite. I kada se uklone to nije nikakava garancija da se neće ponovo pojaviti, ali ipak ste se rešili bradavica za izvesno vreme i možete da predahnete. Hpv virus je prisutan u telu kod mnogih i gotovo ga je nemoguće izbeći, jer se prenosi čak i ljubljenjem, oralnim seksom, a i kondom protiv ovog virusa nije svemoguć. Virus je virus, ali jak imunitet je presudan faktor da se bradavice i pored virusa i ne pojave. Za pojavu bradavica u intimnoj regiji kritične su 20-te godine života, kada se prema statistici najčešće pojavljuju.
Što se tiče samog uklanjanja bradavica na telu postoje razne metode prirodne i zvanične medicinske. Mleko iz nekih biljaka je prilično delotvorno. U prodaji postoje kreme, gelovi, preparati i lekovi. Sa tim mazanjem to sve može da potraje. Ako hoćete da se odmah rešite bradavica, onda ih jednostavno fizički treba eliminisati. To nikako nemojte sami pokušavati, nego se obratite lekaru.
Bradavice u intimnoj regiji uklanja
specijalista ginekologije, dermatologije ili urologije. Intimna regija je osetljiva pa ne treba sami da se lečimo i da mažemo kojekakve preparate, već da se obratimo stručnjaku. Tako će biti najbolje.
Kako će izgledati to uklanjanje i da li boli? Mnogi se plaše hirurških intervencija. Ali nema razloga za brigu. Danas postoje savremene metode uklanjanja bradavica uz primenu lasera ili radio-talasa. Uz upotrebu lokalne anestezije spaljivanje bradavice prolazi bez bola. Oporavak je prilično brz i jednostavan. Potrebna je dobra higijena i postupanje po savetima lekara, te dolazak na kontrolu. Biće potrebno izvesno vreme da se uzdržite od ponih odnosa. Nekad se desi da je potrebno intervenisati više puta, što zavisi od osobe do osobe.
Ako napipate nešto neobično u intimnoj regiji ili vam smeta, a liči na izraštaje kojima tu nije mesto moguće je da imate genitalne bradavice poznatije pod nazivom kondilomi. Potreban je lekarski pregled da bi se to potvrdilo. U većini slučajeva lekar neposrednim posmatranjem može da potvrdi da se radi o kondilomima. Ako želite da saznate nešto više o skidanju polnih bradavica, takozvanih kondiloma, metodom radio-talasa pogledajte
ovde